Balanç positiu de la programació de l’estiu a l’Ametlla de Mar

 

La regidoria de Cultura i Festes de l’Ajuntament de l’Ametlla de Mar ha fet un balanç positiu del programa d’activitats que al llarg de l’estiu ha desenvolupat amb tota mena d’actes lúdics i culturals en diferents indrets del municipi.Entre les novetats destaca la recuperació de la plaça Catalunya com a escenari i entre els èxits, el paper de la gent local en el programa, l’increment de públic al Cinema a la Fresca i els festivals a la platja de l’Alguer.

Tot i que el programa d’activitats lúdiques i festives de l’estiu encara s’allargarà fins a la Diada Nacional de Catalunya, ja està arribant al seu final. Des de la regidoria de Cultura i Festes se n’ha fet un balanç molt positiu de públic i participació i s’ha fet especial incís en complaure a una franja molt ampla de públic. Per una banda, el regidor de Cultura i Festes, Vicent Llaó, ha destacat la recuperació de la plaça Catalunya com a un dels escenaris de les activitats musicals.

Llaó també ha destacat el paper dels grups i intèrprets locals en les actuacions programades, com a mostra de la voluntat de l’Ajuntament de promocionar els grups locals emergents. Un exemple són l’actuació Miquel del Roig, de Nautilus i del quartet Kebyart Ensemble.

Des de la regidoria de Cultura i Festes també s’apunta al Cinema a la Fresca com a un dels èxits de l’estiu. El fet de registrar una assistència d’entre 300 i 400 persones en cada sessió, fa plantejar la possibilitat de programar cinema tots els dimarts de l’estiu.

Els diversos festivals a la platja de l’Alguer també són motiu d’atenció, donat l’increment de públic. L’Ajuntament es planteja potenciar l’organització de l’Alguer Music Festival com un acte de més envergadura. Els tallers organitzats per les Dones Endavant o les exposicions al CIP, que en el que portem d’estiu ja han superat els 12.000 visitants, també serien alguns dels temes més destacats d’aquest programa estiuenc a l’Ametlla de Mar.