Comença una vaga de cinc dies dels metges d’atenció primària

 Al CAP de l’Ametlla de Mar s’han fixat serveis mínims per atendre els seus pacients. Les urgències funcionaran al 100 %.

La protesta, convocada pel sindicat Metges de Catalunya, ha començat aquest dilluns i s’allargarà fins divendres. Els metges i metgesses del CAP calero cobriran només els serveis d’urgències, tot i que el facultatiu de guàrdia seguirà amb la seva agenda de visites. Però, les concertades que no es puguin atendre es programaran de nou. Pel que fa al servei d’infermeria i d’administració, no s’ha vist afectat per la vaga.

De fet, des de Salut es recomana que es truqui el mateix dia de la visita o es vagi personalment al centre per confirmar si finalment es podrà atendre. Des del sindicat convocant, una de les membres del comitè, Carolina Roser, comenta que es manté la protesta i que la mediació, celebrada aquest diumenge, va acabar sense acord.

Els metges dels CAP denuncien una situació molt crítica d’excés de feina i condicions laborals precàries, diuen, que repercuteix en la qualitat i la seguretat assistencials. Entre altres coses, reclamen limitar les visites diàries a 28. I que per fer aquestes visites tinguin un temps mínim de 12 minuts.