Es preveu una campanya d’oliva i de garrofa similar a la de l’any anterior

La collita de garrofes podria arribar als 120.000 quilos i la d’olives als 100.000 quilos.

La Cooperativa preveu una campanya semblant a la de l’any passat, tant en la garrofa com en l’oliva. La manca de pluges durant l’any ha afectat els arbres, que segueixen produint menys de l’esperat. Els preus podrien compensar la menor collita de garrofa, sobretot per la demanda del mercat.

En plena collita de garrofes, l’entitat agrícola calcula que s’entraran més de 120.000 quilos, que es podrien pagar a preus alts, rondant els 50 cèntims per quilo. Tot  i això, no serà una bona collita perquè no s’han donat les condicions idònies perquè els garrofers facin fruit. Ho explica el president de la Cooperativa, Antonio Espuny.

Menys collita s’espera a l’oliva, que també ha patit els efectes de la sequera. Es calcula que la temporada podria ser semblant a la de l’any passat, on es van moldre uns 100.000 quilos. Les pluges de darrera hora podrien acabar determinant el rendiment i els litres d’oli que se’n extrauran. Segons Espuny, les previsions són d’uns 20.000 litres.

D’altra banda, aquesta campanya s’hauran agafat uns 5.000 quilos d’ametlles, de la varietat marcona que és la més predominant al terme. Tot i que els ametllers van tenir una bona floració, el cert que és no s’ha vist tant de fruit. Això sí, els preus per aquest fruit sec amb la closca ronden l’euro per quilo.