El CAT fa millores a la xarxa d’abastament d’aigua

Comparteix

A finals de desembre i principis de gener, s’executaran les obres del soterrament de l’actual canonada aèria del CAT que travessa el Barranc de Cala Forn i s’interromprà el trànsit per sota dels ponts de l’AP-7 i la via del tren durant aproximadament dos mesos.

El Consorci d’Aigües de Tarragona, després de detectar el mal estat d’alguns trams de canonades del tram entre les instal·lacions del CAT a l’autovia Tarragona-Reus i la torre de captació d’aigua del riu Ebre a l’Ampolla i arran de la diagnosi feta pel trencament produït el passat 3 de gener a l’Ampolla, està duent a terme la substitució de tubs que podrien comprometre el subministrament d’empreses i ajuntaments conxorxats.

Un dels trams afectats es troba a 500 metres de la sortida de l’AP-7 de l’Ametlla de Mar en direcció València, es va substituir la matinada del dia 29 d’octubre des de les 5 h i es va allargar fins al dia 30 d’octubre a les 2 h, tot i que en cap cas va afectar el subministrament de les llars caleres, abastides pel dipòsit d’aigua municipal.

Aquest procediment s’haurà de tornar a utilitzar el pròxim dia 10 de novembre, donat que es farà una substitució a l’Ampolla, que d’igual manera interromprà la connexió de l’aigua entre la torre de captació de l’Ampolla i el CAT. El tall tornarà a fer-se de matinada al Barranc ampollero de la Peixerota, però tampoc afectarà l’abastament de l’Ametlla que es podrà abastir de nou amb l’aigua del dipòsit municipal.


Manteniment

El que també han començat, han estat les actuacions de manteniment que el CAT està executant als accessos a les urbanitzacions de Sant Jordi i Calafat. Tot i que afecten el trànsit, no arriben a tallar totalment l’accés als nuclis habitats.

Les obres afecten la canonada del CAT en la zona d’accés pel Barranc a la urbanització de Calafat. En acabar les feines en la zona de Calafat, previstes fins a la setmana del 9 al 13 de novembre, passaran a iniciar-se la zona de Sant Jordi (en dues setmanes aproximadament).


Soterrament

L’actuació que sí que afectarà considerablement les comunicacions, serà la que afecta el soterrament de l’actual canonada aèria del CAT que travessa el Barranc de Cala Forn. Aquestes obres, previstes entre finals de desembre i principis de gener, interrompran el trànsit per sota dels ponts de l’AP-7 i la via del tren durant aproximadament dos mesos. De moment, s’estan fent tasques de desbrossament.

Comparteix