Incrementa la preocupació de Càritas per l’increment de famílies que necessiten ajuda

L’actual situació per la qual travessa la nostra societat a causa de la pandèmia, ha fet que moltes entitats humanitàries hagin de desdoblar el seu esforç per tal de cobrir les primeres necessitats de molts sectors desafavorits. Càritas a l’Ametlla de Mar ha comprovat que cada dia hi ha més gent que demana l’ajut de l’entitat.

La mà estesa de Càritas tem no arribar a tot. L’entitat parroquial, un dels grans puntals de la solidaritat al costat de d’altres organismes essencials com la Creu Roja, veu com la força de la segona onada de la Covid-19 està desbordant la capacitat d’absorció i està esgotant els recursos destinats a cobrir les necessitats més bàsiques de centenars i centenars de famílies. Si la primera onada va ser un cop fort, la segona encara fa més mal.

La setmana passada, amb motiu del Gran Recapte, es va fer una crida a la ciutadania a col·laborar en la recollida d’aliments que aniran destinats als més vulnerables. I és que aquest any, l’ajut i la col·laboració són més necessaris que mai. Un Gran Recapte que de fet, mantindrà oberts els canals de donacions virtuals fins al 16 de desembre. Es pot col·laborar a través de la web www.granrecapteonline.com, o amb el CODI BIZUM 33596.

Dolors Cervera, responsable de Càritas a l’Ametlla de Mar, explica que està detectant gent que és la primera vegada que es veu obligada a demanar ajuda, o gent que feia molt temps que no ho necessitava.

Càritas calcula que, actualment, un 75% de les seves entitats locals a Tarragona han doblat el nombre de famílies que atenien abans de la pandèmia, i que un 15% les estan triplicant en aquests moments. En especial als municipis de costa, on els requeriments més bàsics s’han disparat des de l’esclat de la pandèmia.

Essencialment l’objectiu de Càritas és el repartiment d’aliments. També ajudes per sufragar les despeses de la llar com la llum, l’aigua, la calefacció o el lloguers i espanta veure l’altíssima demanda de noves famílies que no arriben a allò més essencial per elles mateixes.