La Confraria de Pescadors no ha notat l’esperat augment del preu del peix amb l’obertura de la restauració

La darrera setmana, a causa del pont de la Puríssima i la proximitat de Nadal, sí que s’ha registrat un lleu augment de preu d’algunes espècies.

Malgrat l’obertura de bars i restaurants ara fa quasi tres setmanes, el preu del peix a la llotja de l’Ametlla de Mar no ha aconseguit la remuntada esperada. Només algunes espècies han mostrat un lleuger augment, ja sigui a causa del pont de la Puríssima i de la proximitat de Nadal o de la bona climatologia dels últims dies.

Les espècies de peix més comercials a la Confraria de l’Ametlla de Mar segueixen tenint preus molt similars de venda als que es registraven durant els dies de tancament de bars i restaurants i els pescadors no han notat el tan esperat increment del preu. 

L’obertura, per tant, condicionada per les limitacions d’aforament i sobretot, per la prohibició de la mobilitat perimetral els caps de setmana, no ha influït en els preus que segueixen en paràmetres molt similars.

La secretària de la Confraria de Pescadors, Isabel Betoret, comenta que «la veritat és que no hem notat un increment del preu del peix per l’obertura dels bars i restaurants, però sí un lleu increment aquest darrer pont».

L’única espècie que ha notat l’obertura dels bars i restaurants, i també donat que és una espècie amb poca oferta a la llotja, ha estat la gamba roja, que ha augmentat considerablement passant dels 60€/quilo el mes de novembre als 105€ al desembre. 

Altres espècies i per motius molt diferenciats sí que han registrat lleugers increments. Aquest és el cas del pont de la Puríssima i la proximitat de Nadal que ha fet pujar els preus de la gamba blanca, la sípia, el calamar i el lluç. Per exemple, el calamar a passat de pagar-se a 14,5 €/quilo l’última setmana de novembre, a 17,00 € al desembre, la sèpia de 7 a 8 €, el rap de 6,25 a 7,5 € o el lluç de 7,90 a 9,30 €.

Tot i que alguns compradors procedeixen del nord de Castelló, que no té les mateixes restriccions que Catalunya, la desconfiança i la por de contagi, la prohibició de mobilitat entre poblacions els caps de setmana i les limitacions horàries i d’aforament encara no permeten ser optimistes ni al sector de la restauració i no al sector pesquer.