‘Trenquem l’Ametlló’ és la nova plataforma de veïns contra el parc eòlic ‘Ametlló’

Comparteix

El grup defensa que l’avantprojecte deteriora ambientalment i visualment l’entorn natural, a més d’hipotecar una zona agrícola productiva, amb una població resident estable en habitatges disseminats i on també s’acullen activitats de turisme rural.

Un grup de veïns i veïnes de l’Ametlla de Mar i del Perelló s’ha organitzat, a través de les xarxes socials, per frenar la implantació d’aquest parc eòlic que preveu projectar 10 aerogeneradors d’uns 180 metres d’alçada, a la zona que comprèn el Pla de la Barrera fins a Les Vinyasses, a dalt de l’N-340.

Per ara, ‘Trenquem l’Ametlló’ compta amb una trentena de membres, tot i que la xifra va en alça. De fet, al Facebook compten ja amb un centenar de persones seguidores. El grup considera que, concretament, l’avantprojecte d’aquest parc eòlic deteriora ambientalment i visualment l’entorn natural, a més d’hipotecar considerablement una zona agrícola productiva, amb una població resident estable en habitatges disseminats i on també s’acullen activitats de turisme rural.

Entre els arguments també hi ha l’afectació greu a l’hàbitat de l’àliga cuabarrada, així com els espais d’interès natural pròxims. Arguments que el col·lectiu veïnal traslladarà en forma d’al·legacions a la Ponència d’Energies Renovables perquè desestimi la ubicació.

En aquest sentit, ‘Trenquem l’Ametlló’ ha defensat clarament el seu posicionament favorable a l’expansió de les energies renovables, però rebutja l’especulació i de la massificació de projectes energètics al territori. Segons apunta un dels membres del grup, David Roselló, han tingut problemes per accedir a la informació de l’avantprojecte, a causa diuen, de la manca de transparència de la Ponència.

Per últim, el col·lectiu també retreu al govern del Perelló que no hagi informat la ciutadania sobre el projecte ni sobre la seva posició, a diferència del de l’Ametlla de Mar que sí que ho va fer. De fet, aquesta setmana l’Ajuntament calero respondrà a la Ponència enviant l’informe tècnic i presentant al·legacions.

Escolta l’entrevista sencera amb David Roselló:

Comparteix