Llum verda a dos avantprojectes fotovoltaics a l’Ametlla de Mar

La Ponència d’Energia Renovableha aprovat l’emplaçament de dues plantes fotovoltaiques a l’Ametlla de Mar.

La Ponència d’Energia Renovable ha emès dos informes favorables per l’emplaçament de dos parcs fotovoltaics projectats al paratge de Sant Jordi, a la zona nord de la urbanització de Les Tres Cales. És el primer pas perquè, en un futur, s’implantin aquests projectes al territori.

Un dels projectes que ha rebut un informe favorable per al seu emplaçament és el parc solar ‘RASPERSOLAR 2’, promogut per l’empresa Neosol Tecnologia y Energias. La superfície ocupada prevista per la planta és de 37,22 hectàrees i es dividirà en 4 recintes de mòduls fotovoltaics de 500 wp, separats, un total de 52.860 mòduls. Cada mòdul tindrà 2.220 x 1.108 x 40 mm. La planta produirà 26,43 MW.

L’altre projecte és el parc solar ‘Ametlla 25 MWp/ 25 MWn’, promogut per ‘Meroil Sun Light’, que preveu instal·lar 62.500 mòduls de 400 wp, dividits en 6 recintes, amb una potència total de 25 MW, i ocupant una superfície ocupada de 33,06 hectàrees. Cada mòdul tindrà 2.015 x 996 x 40 mm.

Ambdós emplaçaments estan situats al paratge de Sant Jordi, a la zona nord de la urbanització de Les Tres Cales i l’oest de la urbanització Sant Jordi d’Alfama. L’alcalde de l’Ametlla de Mar, Jordi Gaseni, apunta que l’Ajuntament està obert a estudiar i analitzar i, si s’escau, recolzar aquests projectes fotovoltaics.

L’informe de l’òrgan tècnic indica que els avantprojectes presenten certs aspectes compromesos amb la compatibilitat ambiental, perquè podrien afectar algunes espècies de la fauna de la zona, com l’àguila cuabarrada o la cargola sanguínia. Per això, en la tramitació, es reclama un estudi d’impacte ambiental i d’integració paisatgística, i un informe edafològic per certificar que el sòl on es volen instal·lar les plantes no perjudiquin la fauna. A més, la construcció dels parcs hauran de garantir la funcionalitat dels camins ramaders afectats i avaluar el risc d’incendi de la instal·lació i de la línia d’evacuació.