El sector de la restauració al límit, demana aixecar les restriccions

Pendents de si el Procicat variarà d’alguna manera les restriccions al final d’aquesta setmana, el sector de la restauració a l’Ametlla de Mar considera insuficient el lleuger increment de l’horari d’obertura de bars i restaurants i demana llibertat per poder obrir tot el dia.

El passat 8 de febrer van entrar en vigor les restriccions del Procicat que ampliaven una hora els horaris de bars i restaurants quant als serveis d’esmorzar i dinar, i seguien prohibint l’obertura dels establiments, la resta d’hores del dia. Tot i aquesta hora de més que el Procicat va afegir als horaris inicials, el sector es queixa que és un dels únics sectors perjudicats per la pandèmia i que l’horari és molt insuficient per poder fer calaix, condicionant el canvi d’hàbits dels clients.

El responsable del Bar el Niño, Isaac Pintado, explica que  «tot el que està fent el govern de Catalunya no ajuda en cap sentit. És igual una hora més o una hora menys, ja que a l’hostaleria el calaix es fa a força de fer hores i hores. La gent va al bar quan vol, ja que als clients no els pots obligar a fer un cafè o a esmorzar a una hora determinada. Venen quan volen i marxen quan volen». 

Per la seva banda, el responsable del Restaurant Molí dels Avis, Josep Margalef comenta que  «l’horari que ens deixen fer de moment no compensa, ja que si has de cridar als cambrers, omplir càmeres i fer la feina igual, no compensa i és tot molt complicat. No entenc tampoc que no ens deixin fer sopars, ja que si no s’ha comprovat que hi ha més contagis de coronavirus a la nit que durant el dia, ho trobo una ximpleria. És molt difícil que et surtin els números amb aquests horaris».

Ara el sector està pendent de l’anunci que pugui fer el govern aquest divendres, sobre les restriccions que entrarien en vigor el pròxim dilluns i que en un principi, donarien més aire als sectors més afectats, com són el de la restauració i el comerç.