L’arrossegament calero torna a la seva activitat després de 2 mesos de veda

Aquest dijous, les dinou barques de l’arrossegament de l’Ametlla de Mar han iniciat la temporada pesquera després de dos mesos d’aturada biològica per recuperar els caladors. Una represa de l’activitat que també ha tingut lloc a Tarragona i Cambrils.

A quarts de 7 del matí d’aquest dijous, la flota de l’arrossegament de l’Ametlla de Mar ha salpat del port per començar la jornada pesquera. Una jornada que s’espera que finalitzi amb preus elevats a la subhasta, perquè ara són les flotes del sud del Delta qui fan l’aturada anual i això fa augmentar la demanda.

La secretària de la Confraria de Pescadors de l’Ametlla de Mar, Isabel Betoret, explica que durant aquests dos mesos, moltes embarcacions han passat pel varador per posar-se a punt per la nova campanya i també apunta que ha estat una veda amb diverses tramitacions i renovacions de documentació.

L’arrossegament ha tornat a la mar amb bones notícies respecte a les ajudes per les aturades biològiques als armadors. I és que les de l’any passat es va cobrar sense demora, entre finals de l’any passat i principis d’aquest any. I ara, ja ha sortit la convocatòria per cobrar els ajuts d’enguany, que si tot va bé, s’espera cobrar a finals d’any. A més, recordem que des de l’any passat, el sector tarragoní rep ajuts de fins a 45 dies hàbils, percebent així la totalitat dels dos mesos de veda.

Pel que fa al pla plurianual europeu, la MAP 2020-2025, els pescadors estan pendents d’una reunió que tindrà lloc a mitjans de juliol entre el Ministeri i Europa, sobre la reducció de les jornades de pesca de l’arrossegament.