Fer entendre clarament la identitat i l’estructura del centre, digitalitzar la formació i fomentar l’electrificació són alguns dels reptes importants que vol afrontar el nou director en aquesta nova etapa.
Feliu López Vidal ha agafat el relleu del fins ara director gerent del centre Frederic Valls, que s’ha jubilat recentment. López emprèn la direcció de l’Escola de Capacitació NàuticoPesquera de Catalunya, amb una forta vinculació amb l’educació professional, després de treballar a la direcció general de formació professional i com a director de l’Institut de Nàutica de Barcelona.
Entre els nous reptes i projectes hi ha la identificació correcta del centre entenent l’Institut com una de les línies de treball de l’Escola. A l’Institut és on s’imparteixen els diferents cicles de formació professional, però a banda l’Escola també treballa amb altres línies formatives com els de títols professionals de pesca i de certificats de la Marina Mercant i els exàmens de totes les titulacions d’esbarjo a Catalunya.
Amb la pandèmia, l’Escola s’ha hagut d’adaptar a les directrius marcades des d’Educació i des de la Marina Mercant, duent a terme un model híbrid educatiu i realitzant classes a distància. Ara, la majoria de formació és presencial, tot i que des del centre aposten per la digitalització de la formació i impulsar la no presencialitat.
Una altra de les línies de treball de l’Escola és la investigació. López aposta per anar omplint de continguts aquest àmbit i treballar en la transformació tecnològica del sector nàutic i marítim, com és l’electrificació dels motors de les embarcacions. Com a centre referent, es vol jugar un paper important per estudiar i posar en valor l’electrificació, a través del laboratori.
Un paper important també és la visualització del paper de la dona en el món de la mar, sobretot posar èmfasis al llenguatge que s’utilitza en l’educació. També es vol potenciar el mar a les escoles, perquè els infants de ben petits coneguin el sector. Des del centre, també es potencia la vinculació amb l’Institut d’Estudis Aqüícoles i Ambientals de Catalunya de la Ràpita.