Quilòmetres sostenibles a l’Ametlla de Mar per la Marató de TV3

Comparteix

Es tracta d’una acció, emmarcada dins del Congrés Mundial de Turisme Esportiu a Catalunya, que busca recaptar fons per col·laborar amb la Marató de TV3 i alhora també vol donar visibilitat a la rellevància del turisme esportiu.

L’activitat tindrà lloc aquest dissabte, 13 de novembre, entre les 10 i 13 h del matí, a la platja de l’Alguer.

L’Ametlla de Mar acollirà, aquest dissabte, una acció participativa, promoguda per l’Agència Catalana de Turisme i organitzada per l’Àrea Municipal d’Esports, que té com a objectiu sumar quilòmetres navegant amb diferents embarcacions sostenibles. Per cada quilòmetre recorregut, l’Agència Catalana de Turisme farà una aportació a La Marató de TV3, enguany dedicada a la salut mental.

L’Ametlla de Mar se suma així amb les altres destinacions turístiques esportives a l’acció solidària ‘Camí de Lloret’. Tothom qui ho vulgui podrà participar en aquesta iniciativa solidària i sostenible a l’Ametlla de Mar. Els participants podran sortir a navegar amb diverses embarcacions sostenibles, com són vaixells de vela, muletes, caiacs, paddle surfs, bicicletes de mar o windsurfs, ja siguin privades o bé cedides per entitats o empreses col·laboradores. De fet, diverses entitats i empreses posaran a disposició dels participants les seves embarcacions; per exemple el Club Nàutic del municipi oferirà els seus vaixells de vela i l’Escola de Capacitació Nauticopesquera de Catalunya, les muletes.

Els participants podran fer les seves aportacions econòmiques, mitjançant una urna, que seran complementades per les aportacions que farà l’Agència Catalana de Turisme per cada quilòmetre realitzat. Per tant, com més quilòmetres, més fons recaptats per la Marató de TV3. L’objectiu és que els participants arribin a sumar fins a 200 quilòmetres, que és la distància que separa l’Ametlla de Mar de Lloret de Mar, la seu del Congrés Mundial de Turisme Esportiu.

Concretament, hi haurà tres circuits de recorregut senyalitzats davant de la façana marítima: un anirà destinat per a vaixells de vela, un altre per a muletes i un tercer per a caiacs, paddle surfs, bicicletes de mar o windsurfs.

Tere Llambrich, coordinadora de Turisme Esportiu de l’AME, remarca que és una manera de col·laborar amb la Marató de TV3 i també de donar visibilitat a la rellevància del turisme esportiu i la celebració del Congrés Mundial a Catalunya.

L’activitat se centralitzarà a la platja de l’Alguer entre les 10 i les 13 h del matí.


El passat cap de setmana, altres destinacions de turisme esportiu com Amposta, Calella, Girona, l’Hospitalet de Llobregat i Santa Susanna es van unir també en aquesta iniciativa fent diverses activitats. En total, entre totes les poblacions participants es van recórrer 900 km i es van recaptar 2.000 euros.

Recordem que el Congrés Mundial de Turisme Esportiu serà la primera edició de l’esdeveniment, que s’havia de celebrar el maig del 2020, però l’esclat de la pandèmia va obligar a posposar-lo. Finalment, està previst per als propers 25 i 26 de novembre, al Palau de Congressos Olympic d’Evenia de Lloret de Mar.

Comparteix