El pilot calero Marc Beltran, campió d’Espanya de les Sodi World Sèries

Amb només 13 anys, el pilot calero es va proclamar el passat cap de setmana campió de les Sodi World Sèries, competició de velocitat de karts organitzada per aquesta prestigiosa marca en l’àmbit mundial.

Després d’una exigent temporada, amb 32 podis, 13 com a primer, 12 com a segon i 7 com a tercer, el calero ha pogut finalitzar en primera posició d’aquesta prestigiosa competició en la qual hi ha participat 54 pilots de l’àmbit nacional. Beltran ha sumat un total de 10.155 punts, per davant dels 10.083 del segon classificat, Bru Freixas i els 10.081 del tercer, Roger Dionisio.

Sodi organitza aquesta competició en l’àmbit mundial distribuïda en competicions nacionals per a karts de 4 temps, els quals poden arribar als 90 km/h. Marc Beltran competeix a la categoria Júnior Cup per a edats compreses entre els 12 i els 15 anys. Així ens explica el mateix Marc l’èxit d’aquesta temporada.

Ara, com a guanyador de la competició, el calero s’ha classificat per a disputar el Campionat mundial l’any 2024 que tindrà lloc al mes de juliol al circuit de Genk a Bèlgica. Amb les puntuacions assolides aquest any, Beltran s’ha situat en el 27è lloc del rànquing mundial format per més de 1.500 pilots de tot el món.

La competició s’ha disputat en circuits com els d’Ariza (Toledo), Tàrraco Karting de Tarragona i el Circuit d’Osona de Vic.

El pròxim 2024, Marc tornarà a competir al campionat d’Espanya de la Sodi Word Sèries, i alternarà aquest, amb els entrenaments amb Kart de 2t per completar i millorar la seva conducció.