Tornen les visites guiades a les Fortificacions i al nucli urbà

Es faran durant juliol i agost, a un preu de 4 € i amb inscripció prèvia.

L’Ametlla de Mar reviu, un estiu més, el seu passat històric a les Fortificacions i al nucli urbà, a través de visites guiades. La regidoria de Turisme de l’Ajuntament ha tornat a posar en marxa el cicle de visites guiades per explicar el patrimoni històric i cultural del municipi i com es va viure durant la Guerra Civil en la bateria de costa calera. Les visites, que ja han començat aquesta setmana, es faran durant juliol i agost, amb inscripció prèvia.

L’activitat pel búnquer d’artilleria de costa de la Guerra Civil, enguany a diferència dels anys anteriors, s’inicia directament al Port de l’Estany, on es pot conèixer insitu les construccions militars i gaudir de la biodiversitat de la zona, pròxima al GR-92. El tècnic de Cultura i guia d’aquestes visites guiades, Dani Boquera, remarca el bon estat de conservació del búnquer.

A banda d’aquestes visites, també s’ofereixen passejades històriques pel nucli urbà. Aquestes consisteixen en un recorregut per una desena de panells informatius que hi ha situats pel nucli urbà, on s’explica la història del municipi, des de la seva formació, destacant fets com la construcció de l’estació o el port. Els panells inclouen fotografies antigues, biografies de reconeguts caleros i anècdotes. La informadora turística i guia d’aquesta proposta, Gemma Comes, apunta que les anècdotes són el que més agrada als visitants.

Totes les visites, que tenen un preu de 4 € amb prèvia inscripció a l’Oficina de Turisme, es podran seguir els dimecres de juliol i agost, al búnquer a les 10 h del matí i al nucli urbà a les 19 h;  dimarts en català i dijous en castellà.