La Biblioteca Municipal promou la difusió de les novetats i els serveis que ofereix

biblioteca 2022

El servei de préstec, la consulta a sala, l’accés a Internet, premsa diària i revistessón alguns dels serveis que s’ofereixen.

Fa uns mesos, que la Biblioteca Municipal Dr. Frias publica mensualment les novetats literàries de l’establiment a la plataforma de l’eÀgora. D’aquesta manera, l’usuari està al dia dels nous documents que van entrant al catàleg, d’entre els 20.000 que hi ha físicament a la biblioteca i els 15 milions de tota la xarxa de biblioteques catalanes.

El servei de préstec és el principal servei que ofereix l’establiment públic, tot i que també hi ha documents només disponibles per la consulta a sala. Hi ha usuaris que visiten l’espai per fer cerca a Internet o per fer lectura en silenci, fer treballs o estudiar. També hi ha premsa diària i revistes i s’ofereix el servei de préstec digital.

Recentment, l’establiment ha ampliat el seu fons literari. De fet, la compra de llibres va subvencionada per la Generalitat de Catalunya i anualment es dona una assignació monetària per participar a tres fires literàries.

Les novetats que es publiquen mensualment són nous documents que adquireix la biblioteca, ja siguin de nova publicació o clàssics per renovar el fons d’armari, continuar sagues o actualitzar material que, amb el pas del temps, s’ha fet malbé.

Des de l’establiment també es fan recomanacions adreçades a cada públic. En general, el gènere més llegit és la novel·la negra.

La tècnica responsable, Judit Palau, remarca que els usuaris de la biblioteca són molt fidels i posa en valor la trajectòria de l’establiment municipal.

La biblioteca actualment participa en la campanya ‘Llegir al Centre dels Teus Plans’, que s’emmarca dins el Pla Nacional del Llibre i la Lectura de Catalunya de la Generalitat, que pretén fomentar l’hàbit lector i contribuir a l’increment dels índex de lectura. Es vol aconseguir que l’any 2030, el 76% de la població llegeixi llibres una vegada al trimestre, ara el 2022 la xifra està al 70%.

Recordem que els horaris actuals de la biblioteca municipal, fins que no s’obri el nou establiment, són dilluns, dimarts, dimecres i divendres de 9 a 14 h, dijous de 16 a 19 h i els dissabtes està tancada.