L’Escola Sant Jordi començarà el nou curs amb la consolidació d’antics projectes i un de nou molt ambiciós

El centre educatiu calero començarà el curs amb 470 alumnes, una xifra habitual respecte als anys anteriors i que, com la matrícula és oberta, pot augmentar els pròxims mesos.

Tot a punt per a l’inici de curs 24/25 a l’Escola Sant Jordi. El pròxim dilluns 9 de setembre, la il·lusió tornarà a il·luminar les cares dels infants en retrobar-se amb els seus companys. Enguany, al centre es consoliden projectes com el de la Ràdio St Jordi o l’Hort amb l’Onada i el Centre de Menors i comença un nou projecte ambiciós, finançat amb fons europeus, sobre els ecosistemes aquàtics a través de la investigació, la innovació i la participació ciutadana.

El centre educatiu calero començarà el curs amb 470 alumnes, una xifra habitual respecte als anys anteriors i que, com la matrícula és oberta, pot augmentar els pròxims mesos.

Enguany, davant la disminució de ràtios marcada per la normativa, el centre passa a tenir més nivells de tres línies, no com darrerament que s’estava convertint en una escola de dues línies. També es manté l’horari continu i es recupera la jornada intensiva el 20 desembre i del 9 al 20 de juny.

Pel que fa a la metodologia, l’Escola continua amb la implementació del nou currículum escolar, adaptant-se a la normativa, treballant especialment els nous models d’informes, que són més qualitatius, redactats o en model entrevista.

L’estratègia digital continua sent un dels objectius del centre. L’any passat, a través d’una dotació del Departament d’Educació de la Generalitat, el centre es va formar en robòtica. I ara, el Departament ha enviat una dotació de panells digitals. Un pas endavant en l’ús digital, no només per l’alumnat i professorat, sinó també per les famílies.

La directora de l’Escola, Fàtima Garcia, explica aquest repte i recorda que a les famílies se’ls ofereix un suport els dilluns de 9 a 9.30 h.

Aquest curs, l’Escola continua amb projectes consolidats com el de la ràdio, amb els programes d’‘Un vaixell carregat de llibres’ i ‘I tu que en penses?’, i el de l‘hort que es col·labora amb l’Onada i el Centre de Menors.

A més, enguany, com a novetat, s’inicia un nou projecte que ha estat seleccionat pel programa europeu ‘ProBleu’ i serà finançat per fons europeus. El projecte, que porta per nom ‘Costa Mar’, engloba les activitats que duen a terme habitualment els alumnes de tots els cursos com l’Esport Blau, les visites a la confraria de pescadors o les neteges de platja. També incorpora noves activitats com la investigació de l’evolució de la posidònia en aquaris, amb el suport d’investigadors i científics de la Universitat Politècnica de Catalunya.  

El centre també preveu la realització d’una activitat que es va dur a terme l’any passat amb l’Associació de Parkinson Terres Ebre i que va ser molt positiva tant pels infants com pels associats a l’entitat.