L’alcaldessa de l’Ametlla de Mar, Eva del Amo, vicepresidenta del GALP Mar de l’Ebre valora la importància d’aquesta reunió, destaca els ajuts a la indústria complementària i anima a les empreses locals a presentar projectes als nous ajuts.
Els cinc Grups d’Acció Local Pesquer (GALP) catalans que actualment treballen al litoral català i que en el període entre 2024 i 2028 gestionaran ajuts europeus per valor de 12,5 milions d’euros, es van reunir per primer cop aquest dilluns a la Ràpita per coordinar les estratègies conjuntes de treball per fer-hi front.
El debat de la jornada de dilluns a la Confraria de Pescadors de la Ràpita va servir, per bastir projectes propis conjunts de cooperació que permetin treballar en la línia de garantir el complex relleu generacional del sector o les estratègies de millora de la comercialització de la pesca són els principals reptes que tenen sobre la taula per als pròxims anys.
També aspectes com la comercialització de la tonyina per part dels pescadors artesanals o la promoció dels productes pesquers.
El nou director general de Política Marítima i Pesca Sostenible del Departament d’Agricultura, l’ampostí Antoni Espanya va participar en el seu primer acte públic des que va prendre possessió del càrrec, ha anunciat la seva voluntat de defensar el sector pesquer, i en particular l’arrossegament, davant les demandes de reducció de l’esforç de pesca que arriben des de Brussel·les.
Durant el període anterior, els grups de la Costa Brava i la Mar de l’Ebre van impulsar unes 300 actuacions i van gestionar 6,1 milions d’euros de subvencions dels Fons Europeu de Pesca, generant inversions per valor de 9,1 milions. Ara, amb la incorporació dels tres nous grups que abasten tot el litoral català, el Govern preveu destinar 12,5 milions d’euros en total al llarg dels pròxims quatre anys: 2,9 a la Costa Brava, 3,27 a la mar de l’Ebre, 2,2 a la Costa Brava Sud i Maresme, 2,18 a la Costa Central i 1,96 a la Costa Daurada.
L’alcaldessa de l’Ametlla de Mar, Eva del Amo, vicepresidenta del GALP Mar de l’Ebre valora la importància d’aquesta reunió, destaca els ajuts a la indústria complementària i anima a les empreses locals a presentar projectes als nous ajuts.
Als Grups d’Acció Local Pesquer (GALP) catalans que actuaven anteriorment, el de la Costa Brava i de la mar de l’Ebre, s’han afegit en aquest nou cicle els de la Costa Brava Sud i Maresme, Costa Central i Costa Daurada.