Dimarts vinent comencen les obres de renovació del clavegueram del carrer Major

La previsió és que l’obra estigui enllestida a finals de novembre o abans del pont de desembre.

Després d’haver-se anunciat i retardat diverses vegades a causa d’actualitzacions i necessitats del projecte, el pròxim dimarts dia 1 d’octubre s’iniciaran les obres de renovació del clavegueram del carrer Major i l’àmbit de la plaça del Canó.

Aquesta setmana ja s’han fet les proves i els mesuraments necessaris i dimarts es començaran els treballs d’excavació al tram del carrer Major entre la baixada del carrer Sant Roc i les escales del carrer de l’Àngel.

Es tracta d’una sèrie d’actuacions encarades a resoldre l’escenari d’urgència que presenta la situació de la xarxa de clavegueram a la zona del carrer Major i l’àmbit de la plaça del Canó, davant la degradació de les conduccions, detectades en aquest indret. Aquestes deficiències provoquen des de feia temps, els taponaments de la xarxa de clavegueram i els sobreeiximents al carrer, arquetes de connexions d’habitatges i instal·lacions interiors d’habitatges.

En concret, es durà a terme la renovació d’aproximadament 170 metres lineals de canonada de la xarxa de sanejament. L’actuació es farà en dues fases per evitar el tall del trànsit rodat al carrer. Primer es farà el tram de la dreta mirant a la mar i quan estigui tapat aquest tram, es farà el tram de l’esquerra.

També s’habilitarà una arqueta prèvia a la instal·lació de bombament de la plaça del Canó, que rebrà les aigües grises de les noves canonades i que permetrà la retirada de moltes de les tapes dels pous que hi ha a la zona i racionalitzar tot el procediment.

La previsió és que l’obra estigui enllestida a finals de novembre o abans del pont de desembre, evitant així afectacions durant aquest període d’afluència de visitants a la població, entre els establiments de restauració de la zona. El pressupost de l’actuació és de 170.765,61 €.

Xavier de la Fuente és el regidor d’Urbanisme i Planificació Estratègica.

Per a més endavant, possiblement a finals de febrer, quedarà la connexió al clavegueram de la zona de restaurants que hi ha en el tram final de la carretera del Port, el Centre d’Interpretació de la Pesca i els futurs establiments que es puguin ubicar a la zona portuària, actualment amb molts problemes de connexió amb el sistema de bombament que envia les aigües residuals des de la plaça del Canó fins a la depuradora, obra que depèn de Ports de la Generalitat, que està redactant el projecte.