El PSC convida els impulsors de l’EMD de Tres Cales a treballar conjuntament amb l’Ajuntament, en lloc de crear problemes

Els socialistes també van demanar que no es polititzés el recentment creat Consell Assessor Urbanístic.

El PSC va aprofitar el programa Portaveus per acusar alguns dels impulsors de l’EMD de Tres Cales d’utilitzar l’Associació Veïnal Mestral XXI per criticar l’Ajuntament i posar problemes, en lloc de treballar al costat del consistori.

Segons els regidors socialistes Ana Aragon i Xavier de la Fuente, tenen el màxim respecte pels veïns que volen impulsar una Entitat Municipal Descentralitzada, però que els problemes estructurals que arrossega la urbanització des de fa dècades no s’arreglen posant problemes, sinó treballant al costat de l’Ajuntament. Els socialistes consideren que no han fet les coses de forma legal, ni han informat de manera clara als veïns, la qual cosa els fa entendre que no es tracta d’una proposta seriosa, sinó d’una mesura de pressió.

El portaveu dels socialistes, també es va referir al recentment creat Consell Assessor Urbanístic, del qual va dir, que ha de ser un espai de debat que més enllà de ser un compromís electoral, és molt necessari, però també va demanar que no es polititzés.

Per altra banda, el portaveu socialista es va referir al contenciós administratiu presentat per l’Ajuntament contra el “Pla Director Urbanístic de Sòls No Sostenibles del Litoral” de la Generalitat de Catalunya, el qual no permet la instal·lació d’una planta de generació d’hidrogen verd al Sector N del terme municipal. Xavier de la Fuente va qualificar d’estrany, que després que urbanisme arribes a un acord amb l’anterior govern municipal, de cop i volta canvies d’opinió, cosa que fa malpensar. I que si donen suport al projecte, més enllà que sigui privat, és perquè es tracta d’una inversió de 300 milions d’euros que generaria 70 llocs de treball.

Els socialistes també van qualificar d’estrany que un tema com el de la demanda de 50 M€ per part d’ANIDA, gestors d’uns terrenys a la 2a fase de Tres Cales, fos un tema sense importància fa uns mesos per al portaveu d’Entesa Antonio Espuny i que ara, poc després, digui que li preocupa que l’Ajuntament contracti advocats sense experiència i amb honoraris baixos. Segons Xavier de la Fuente, ho han fet perquè els serveis jurídics utilitzats per l’anterior govern, els demanaven 165.000 € només per defensar aquest contenciós i que no estaven disposats a pagar tants de diners.