El Ple aprova mesures de prevenció contra incendis a urbanitzacions, nucli urbà i disseminats

L’Ajuntament de l’Ametlla de Mar va celebrar aquest dilluns dia 30 de setembre Sessió Ordinària del Ple, amb set punts a l’ordre del dia, a més de l’activitat de control i els precs i preguntes.

El Ple va aprovar, per unanimitat i sense massa debat, el plànol de delimitació d’incendis forestals segons la llei de mesures de prevenció dels incendis forestals en urbanitzacions, nuclis de població, edificacions i instal·lacions situades en terrenys forestals i que preveu distàncies d’un mínim de 25 metres de distància de qualsevol massa forestal. A més, d’urbanitzacions i nucli urbà, hi ha 1.200 casetes de tros en disseminats afectades. Xavier de la Fuente és el portaveu del PSC.

També es va aprovar, per unanimitat el text refós de la modificació del PUM en el sector de Tres Cales 2a fase, segons els requisits de la CUTE, punt que també es va aprovar per unanimitat. Antonio Espuny és el portaveu d’Entesa per la Cala.

En l’apartat de precs i preguntes, l’oposició va preguntar sobre el retard en la instal·lació de la gespa artificial al camp de futbol, el Consell Assessor Urbanístic o l’impost de 50 € a les casetes de tros en rústica. Jordi Gaseni és el portaveu d’ERC.

On sí que hi va haver debat va ser en l’aprovació definitiva dels comptes generals municipals de 2023, ja que mentre l’oposició defensava la seva gestió durant la meitat de l’any i el resultat de 3 M€ a l’arqueig, el govern els recordava que la situació real la marcava el desestalvi situat en 1 M€ negatiu, convidant a oposició i qualsevol ciutadà a consultar al departament d’intervenció. El punt només va comptar amb els vots a favor de l’equip de govern. L’alcaldessa Eva del Amo és la portaveu de Junts.

El Ple va aprovar també el conveni amb la Diputació de Tarragona per l’execució del Pla Impuls Dipta que suposarà un ingrés d’1.014.000 €.