Comença la campanya de vacunació de la grip i la Covid-19 al CAP de l’Ametlla de Mar- El Perelló

Els interessats han de demanar hora telemàticament o presencialment al centre de salut.

Aquest dilluns comença la campanya de vacunació de la grip i la Covid-19 per la població en general, als diferents centres d’atenció primària, entre ells el de l’Ametlla de Mar- El Perelló. La campanya s’adreça a les persones que tenen un alt risc de complicacions, especialment les persones grans i les dones embarassades. Els interessats han de demanar hora telemàticament o al centre de salut.

Les persones majors de 60 anys i les dones embarassades són les cridades a vacunar-se tant de la grip com de la Covid-19. A més de les persones o grups que poden transmetre la grip a persones en situació d’alt risc, sobretot als professionals de la salut.

L’adjunta a direcció de l’ABS Ametlla de Mar- Perelló, Ester Cano, explica que ambdues vacunes van dirigides a un públic similar, però que si la persona té dubtes, ho pot consultar al seu referent de salut.

El període ideal per a vacunar-se contra la grip i la Covid-19 són els mesos de tardor.

Cal destacar la importància de la prevenció d’aquestes infeccions respiratòries, ja que és durant la tardor i l’hivern quan els virus responsables circulen més i en algunes persones poden arribar a produir complicacions greus.

L’índex de vacunació a la població és molt baix. L’any passat, en majors de 60 anys, es va vacunar el 41% de la grip i el 24 % de la Covid-19. Per això, la directora de l’ABS Ametlla de Mar- Perelló, Núria Manchó, fa una crida a la participació.

Vacunar-se, doncs, és vital per reduir la transmissió d’aquestes malalties i per prevenir-ne complicacions.

Les persones han de demanar hora per vacunar-se al web de Salut o bé dirigint-se presencialment al CAP de l’Ametlla de Mar- El Perelló.