L’entorn del moll viu un autèntic ambient festiu amb la Diada de l’Arrossejat

L’Ametlla de Mar reivindica l’arrossejat, un dels seus plats típics, amb el tradicional concurs de cuina, degustacions, la baixada dels nanos i la música de la xaranga i DJ.

Èxit de participació en la 38a Diada de l’Arrossejat amb el tradicional concurs de cuina, degustacions, animació pels carrers amb la baixada dels nanos i la música de la xaranga i DJ.Els porxos de l’edifici de l’antiga llotja de peix van acollir aquesta festa tradicional que reivindica la cuina i la cultura marinera.

A partir de les 10 h, un total de 44 participants van encendre els fogons per elaborar el millor arrossejat. El jurat va atorgar sis premis, tres per al primer torn de cuina i tres per al segon. Els premiats van ser Carmencin Domenech, Batiste Martí, Jordi Llaó, Roger Llaó, Victor Borràs i Joan Bardí.

Més cap al migdia i amb l’hora del dinar més pròxima, els visitats i locals de l’Ametlla de Mar, a banda de veure com s’elabora aquest plat típic insitu, van poder gaudir de les degustacions, tant de menjar com de vins dels cellers de la DO Terra Alta.

En total es van vendre 1.370 racions d’arrossejat elaborat per treballadors de l’Ajuntament i mig miler de degustacions de peix fregit ofert per la Confraria de Pescadors de l’Ametlla, de gambeta i peix blanc.

Tot un èxit, amb aquest canvi de dia i d’ubicació com es fa en altres diades, que sembla que va tenir bona acollida pels participants i visitants.