Arriben més d’una vintena d’alumnes francesos a l’Institut Candelera

Es tracta del setè programa d’intercanvi lingüístic en què participa el centre de secundària calero.

Els alumnes de l’Institut Candelera conviuran, durant una setmana, amb 22 alumnes del Collège Georges Clemenceau de Cerizay (França). És el setè any que el centre de secundària calero participa en aquest programa d’intercanvi lingüístic. El mes de juny van anar els alumnes caleros allà i ara, han vingut els francesos a visitar la població.

Els estudiants cerisans van arribar diumenge al municipi i durant tota la setmana conviuran amb les famílies de 3r d’ESO de l’Institut de l’Ametlla de Mar, que els acullen a les seves respectives cases. Aquest dilluns van ser rebuts per l’alcaldessa Eva del Amo, qui els va presentar l’Ajuntament.

El responsable de projectes internacionals de l’Institut Candelera, Xavier Sánchez, explica els objectius d’aquest intercanvi i apunta que és una experiència molt enriquidora tant per als alumnes com per als professors.

El programa de caràcter acadèmic i lúdic permetrà als estudiants francesos submergir-se a la vida calera i alhora realitzar diferents sortides. Dimarts, els alumnes visitaran Tarragona i Reus, dimecres, el Delta de l’Ebre, dijous, Barcelona i divendres, al matí faran el GR en direcció Sant Jordi i a la tarda faran el comiat per dissabte al matí marxar cap al seu país.

Per altra banda, aquest divendres també arriben tres alumnes de Batxibac que han estat d’intercanvi a Landivisiau.

A més, dins de l’actualitat en educació, cal destacar que el passat dimecres 9 d’octubre a la sala d’actes de l’ECNP es va realitzar l’acte oficial d’inauguració del curs escolar 2024/25 i també es va retre homenatge i agraïment al professorat jubilat enguany: Miguel Angel Sainz de Aja, exdirector de l’ECNP i l’Anna Colldeforns Llagostera, professora de física i química a l’INS Candelera durant 35 anys. A l’acte van assistir el professorat de l’Escola Sant Jordi, de l’INS Candelera i de l’ECNP, així com els directors i directores i l’alcaldessa del municipi.