La desembocadura del Torrent del Pi comptarà amb una nova llacuna per la conservació del samaruc

La Fundació Andrena ha obtingut una ajuda de l’Agència Catalana de l’Aigua de 35.800 euros per a crear una nova llacuna a la desembocadura del Torrent del Pi.

La desembocadura del Torrent del Pi de l’Ametlla de Mar comptarà amb una nova llacuna per poder introduir i conservar les espècies en perill d’extinció que habiten en aquest paratge, especialment el samaruc. L’actuació és subvencionada per un ajut que l’Agència Catalana de l’Aigua ha atorgat a la Fundació Andrena.

La Fundació Andrena és qui dona suport al projecte ‘SOS Samaruc’ que sorgeix de l’acord de custòdia de Paisatges Vius amb l’Ajuntament de l’Ametlla de Mar, i que compta amb la col·laboració del Parc Natural del Delta de l’Ebre que s’encarrega del seguiment de les llacunes i les poblacions d’aquests peixos.

Ara, l’Agència Catalana de l’Aigua ha atorgat un ajut de 35.800 euros per poder crear una nova llacuna, que se situarà a dalt de la ja existent, a la llera del barranc del Torrent del Pi.

La directora de la Fundació Andrena, Anna Gallés, explica que l’Ametlla de Mar té una de les poques poblacions mundials del samaruc.

De fet, el samaruc és una espècie molt amenaçada, una espècie endèmica de la Península Ibèrica, que en estat salvatge només es troba en tres punt del litoral mediterrani: a l’Ametlla de Mar, al Delta de l’Ebre i a l’Albufera de València.

Des de l’Ajuntament, el tècnic de Medi Ambient, Xavier Solé, valora molt positivament la creació d’aquest nou hàbitat.

El samaruc també habita a les llacunes de l’Estany, l’Estany Tort i Santes Creus, en les quals s’ha treballat per la seva recuperació i la introducció de l’espècie.