El CSN autoritza l’execució i muntatge del magatzem temporal individualitzat de la central nuclear Vandellòs II

Central Nuclear Vandellòs 2022/2023

La instal·lació disposarà de fins a 73 contenidors per emmagatzemar combustible gastat i residus especials

El ple del Consell de Seguretat Nuclear (CSN) ha informat favorablement, amb condicions, la sol·licitud d’autorització d’execució i muntatge del magatzem temporal individualitzat (MTI) de combustible gastat i residus especials, presentada pel titular de la central nuclear Vandellòs II.

Aquesta autorització inclou el permís d’inici de les tasques d’excavació del terreny i la construcció posterior de les estructures del MTI. Es tracta d’una instal·lació d’emmagatzematge en sec, situada a l’aire lliure, dins del doble barrat de l’àrea protegida de la planta. Aquesta disposarà d’una capacitat de fins a 73 contenidors per emmagatzemar tot el combustible gastat de Vandellòs II.

De fet, el combustible gastat es troba emmagatzemat a la piscina de la instal·lació, que aconseguiria el seu emmagatzematge màxim en la parada per recàrrega prevista per a abril de 2027. Així mateix, el ple també ha informat favorablement, de la proposta presentada per al titular de la central nuclear Ascó, sobre el canvi del Pla d’emergència interior per a incorporar el tractament de dones embarassades o en període de lactància per tal que participin en activitats de resposta a una emergència nuclear o radiològica, tal com estableix el Reglament sobre protecció de la salut contra els riscos derivats de l’exposició a les radiacions ionitzants.