La Biblioteca Municipal passarà a anomenar-se Xavier Figueres

Xavier Figueres Frasnedo és mestre de professió, historiador i autor de set llibres on ha plasmat diferents passatges i èpoques de la història de l’Ametlla de Mar.

L’Ajuntament de l’Ametlla de Mar ha decidit que la nova Biblioteca Municipal, la qual està previst que s’inauguri el dia 15 de novembre, canviï el seu nom i passi a anomenar-se Xavier Figueres, en lloc de Dr. Frías com fins ara.

La nova Biblioteca Municipal, que porta tancada des de mitjan mes de setembre a causa dels treballs de trasllat de materials, canviarà de nom a partir de la seva inauguració prevista pel dia 15 de novembre.

L’Ajuntament de l’Ametlla de Mar ha acordat que la nova instal·lació passi a anomenar-se Xavier Figueres, homenatjant així a l’escriptor i historiador local, Xavier Figueres Frasnedo, mestre de professió i autor de set llibres on ha plasmat diferents passatges i èpoques de la història de l’Ametlla de Mar. Ana Aragon, regidora de Cultura de l’Ajuntament de l’Ametlla de Mar, explica la decisió.

Per la seva part, Xavier Figueres, s’ha mostrat agraït i valora el fet que el reconeixement es vegi més com un homenatge a la seva feina, que no pas a la seva persona.

Quant a les noves instal·lacions de la Biblioteca Municipal, a hores d’ara s’està només pendent del permís definitiu del sistema antiincendis i l’ascensor i s’està arranjant l’accés exterior i una petita zona de bancs de descans. La nova Biblioteca Municipal estarà ubicada al parc del Bon Repòs, té una superfície útil aproximada de 800 m² dividits en dues plantes.

Des del moment de la seva creació ara fa trenta-vuit anys, la biblioteca havia portat el nom del Dr. Frías, metge i pediatre que es va establir a l’Ametlla de Mar des de l’any 1902 al 1907 després de llicenciar-se en medicina i cirurgia, feina que compaginava amb la d’inspector mèdic municipal. Al llarg de la seva carrera, Alexandre Frías i Roig va dur a terme una extraordinària tasca en diferents àmbits medicosanitaris i participà activament en campanyes de tractament de malalties infeccioses, entre elles el Kala-azar o leishmaniosi visceral, coneguda popularment en aquell temps com la febre negra.