La gastronomia és un dels actius turístics del municipi.
L’Ametlla de Mar presenta el seu calendari gastronòmic pel 2025. Es tracta de l’agenda que preveu les cites gastronòmiques més consolidades a la població, enguany amb un canvi de data en la celebració de les Jornades de la Tonyina Roja, respecte a l’any anterior.
La regidoria de Turisme ja té tancada l’agenda gastronòmica de l’any vinent. La primera parada serà el mes de febrer, després de les Festes Majors de l’Ametlla de Mar, la Candelera. Durant del 7 de febrer al 9 de març se celebraran amb les Jornades de la Galera que es realitzen simultàniament a les quatre Viles Marineres de les Terres de l’Ebre.
La següent cita gastronòmica serà a l’abril, concretament del 4 al 13 d’abril quan tindran lloc les Jornades de la Tonyina Roja i la Ruta de la Tapa Roja que arriben unes setmanes abans de l’habitual, a causa del retràs de la Setmana Santa. La Diada serà el 5 i 6 d’abril.
Seguidament, tindran lloc les Jornades del Fideus Rossejats i la Ruta de la Tapa Marinera del 23 de maig a l’1 de juny, amb la celebració de la Diada al port el 25 de maig.
El gerent de l’Àrea de Turisme, Damià Llaó, remarca que la gastronomia és un dels actius turístics del municipi que serveix per promocionar no només els restaurants sinó també el peix de proximitat i el sector primari.
Passat l’estiu, l’última cita gastronòmica seran les Jornades Gastronòmiques de l’Arrossejat del 3 al 12 d’octubre, amb la diada al port serà el diumenge 12 d’octubre.
A banda d’aquesta agenda gastronòmica, la població duu a terme altres activitats com la Fira Alternativa o el Mercat de Nadal per desestacionalitzar la temporada.