En marxa un nou projecte turístic-gastronòmic per reinvindicar la gastronomia de l’Ametlla de Mar

Es tracta de la Ruta Gastronòmica Sostenible, que es va presentar dimecres al matí als restauradors locals.

Aquest dimecres al matí va tenir lloc la primera sessió participativa per tal de posar en marxa la Ruta Gastronòmica Sostenible, un dels tres programes de l’àmbit de la gastronomia inclosos en el Pla de Sostenibilitat Turística finançat amb els Fons Next Generation.

L’Àrea Municipal de Turisme va convocar als restauradors de la localitat per tal de presentar-los el projecte de Ruta Gastronòmica Sostenible i d’aquesta manera copsar les opinions dels professionals a l’hora de complementar el plantejament inicial realitzat per l’empresa Estratègic, adjudicatària del projecte en col·laboració amb Tourislab, empresa que ha desenvolupat i assessora l’Ajuntament de l’Ametlla de Mar en el Pla de Sostenibilitat Turística.

La Ruta Gastronòmica Sostenible és un projecte que pretén estructurar i promocionar una proposta turístico-gastronòmica que posi en valor la gastronomia local i el peix de la Cala, amb l’objectiu de projectar una imatge conjunta i un posicionament conjunt de destinació gastronòmica.

El projecte contempla la creació del Gastromapa de l’Ametlla de Mar, amb informació segmentada per tipus de servei, de públic, de productes, etc., que ajudi a promocionar el peix i els productes autòctons i crear nous arguments per captar clients. També contempla la creació d’un club de competitivitat de la cadena de valors com a punt de trobada entre tots els agents implicats, ja siguin pescadors, restauradors, sector turístic, etc. María José Castellano, considera que el projecte pot ser un nexe d’unió pel sector de la restauració local.

A partir de la Ruta Gastronòmica Sostenible i el Gastromapa, es pretén inspirar i seduir amb l’oferta de diverses propostes que se sustenten per exemple en el paper que ha de jugar el futur Espai Cuina de Mar, però a més, també pretén crear experiències gastronòmiques als restaurants, jornades i escapades gastronòmiques lligats als productes de temporada i tenir sinergies amb altres productes turístics ja engegats com el Tuna Tour o l’Efímurs.

Finançat pels fons Next Generation, el projecte Ruta Gastronòmica Sostenible s’ha adjudicat per 27.000 € i hauria d’estar enllestit abans del pròxim estiu.