A més de l’Ametlla de Mar, les jornades també tindran lloc a l’Ampolla, la Ràpita i Alcanar, com a viles marineres que mantenen vives les tradicions pesqueres.
El divendres 7 de febrer es dona el tret de sortida a les 12es Jornades Gastronòmiques de la Galera, durant les quals, 11 restaurants de l’Ametlla de Mar oferiran menús amb aquest saborós crustaci com a protagonista i maridats amb vins de la DO Terra Alta.
Aquestes jornades són una proposta autèntica lligada a la identitat marinera de l’Ametlla de Mar i posen en relleu el seu compromís amb la cuina de proximitat i un producte tan local com la galera. Damià Llaó és el gerent de l’Àrea Municipal de Turisme.
Els restaurants de l’Ametlla de Mar on es podran degustar els menús gastronòmics de la galera, són, el Astillero, el Bandarra, el Pescador, la Cuadra, la Serra, la Subhasta espai gastronòmic, les Veles, Mestral, Nou Marina, Plaça Nova i Pica Pica.
A més de l’Ametlla de Mar, les jornades també tindran lloc a l’Ampolla, la Ràpita i Alcanar, com a viles marineres que mantenen vives les tradicions pesqueres, convidant a tot el territori a gaudir amb prop de 40 restaurants, d’aquestes jornades gastronòmiques, experiència vinculada als valors de la vida marinera.
Aquestes jornades són una oportunitat per conèixer la població, i viure algunes de les nostres experiències a través del Sender de la Mediterrània (GR-92), conèixer les nostres tranquil·les platges i cales, que també es poden resseguir pels itineraris pedalables o la ruta pels murals de l’Efímurs.
A més, enguany, i amb motiu del reconeixement de Catalunya com a Regió Mundial de la Gastronomia, se sumen tres restaurants amb Estrella Michelin de les Terres de l’Ebre, un fet que eleva la qualitat gastronòmica de les jornades i posiciona les Terres de l’Ebre com una destinació rellevant per la gastronomia que ofereix.
Podeu consultar més informació al web sobre les Jornades Gastronòmiques de la Galera de les Terres de l’Ebre. https://terresdelebre.travel/jornadesgalera/