Balfegó inaugura les noves instal·lacions dedicades a la tonyina roja

L’empresa ha invertit 35 milions d’euros per a aquest nou complex de 12.000 metres quadrats que substitueix l’anterior, que va patir un incendi el juny de 2018.

L’empresa calera Balfegó Grup, empresa líder mundial en pesca, aqüicultura i comercialització de tonyina roja, va inaugurar aquest dimarts les noves instal·lacions a l’Ametlla de Mar. Amb una inversió de 35 milions d’euros, aquest nou complex, que té una superfície de 12.000 metres quadrats, substitueix l’anterior que va patir un incendi el juny de 2018, i alberga la planta per a processament de tonyina roja més avançada del món. 

Les noves instal·lacions permetran a Balfegó no només duplicar com a mínim la seva capacitat actual de processament, sinó també diversificar la seva oferta de productes i preparats, tant pel mercat professional com pel gran consum, com ara el carpaccio, els sakus o el tàrtar.

Balfegó ha dotat la nova planta amb tecnologia d’última generació que permet automatitzar tasques, maximitzar l’eficiència, reduir consums i assegurar un producte de màxima qualitat. Les noves instal·lacions s’alineen amb la política de millora contínua que desenvolupa la companyia a les seves instal·lacions aqüícoles. Pere Vicent Balfegó és copresident de Balfegó Grup.

El nou complex, que empeny el creixement dels recursos humans de l’empresa al voltant d’un 15%, albergarà diferents espais de treball, com ara sales d’especejament, filetejat, àrees de congelat i conservació, espais d’empaquetament, logística i distribució, fet que facilita el treball i permet augmentar la producció, tal com explica el director general de Balfegó Grup, Juan Serrano.

Igualment, també integrarà les instal·lacions administratives de l’empresa i l’espai d’experimentació gastronòmica de Balfegó de què ja disposava a la seva factoria anterior, però ara amb unes dimensions més grans i molta més projecció exterior.

Cal apuntar que Balfegó preveu tancar el 30 d’abril l’exercici del 2024 amb una facturació de 107,6 milions d’euros i 335 professionals.