El curs, subvencionat per l’Ajuntament i amb la col·laboració d’Ecotros, és dirigit als agricultors i ramaders interessats en utilitzar aquest carbó vegetal com el mètode més sostenible i natural per fertilitzar els seus cultius.
Com reaprofitar les restes de poda per crear carbó vegetal. És el que s’explicarà el pròxim dilluns en un curs sobre el biochar, un carbó que s’obté de residus de biomassa i restes vegetals. El curs està destinat tant a agricultors com ramaders, per tal d’aprendre com elaborar-lo i quins usos pot tenir en les seves activitats al camp.
El curs d’un dia de durada estarà dividit en una primera part pràctica a la finca Ecotros, i una segona teòrica a la sala d’actes de l’Ajuntament, que subvenciona la formació perquè sigui gratuïta. Tècnics de l’empresa Carbón Vivo explicaran dues maneres per produir el biochar, i les instruccions cal seguir per a aplicar-lo en els sistemes agrícoles i ramaders.
El propietari de l’Ecotros, Dani Méndez, explica algunes de les aplicacions d’aquest carbó que s’obté mitjançant la piròlisi.
Per participar en l’activitat formativa només cal adreçar-se a la finca Ecotros, situat al barranc de Santes Creus, el mateix dilluns a les 9 h.