Vandellòs II registra un succés amb la pressió al sistema de refrigeració del reactor

L’Associació Nuclear Ascó Vandellòs (ANAV) ha notificat al Consell de Seguretat Nuclear (CSN) que el passat dilluns la central nuclear Vandellòs II va detectar una lleugera disminució del valor de pressió al sistema de refrigeració del reactor. Una anomalia que es va registrar mentre s’estaven fent proves al pressionador.

El descens de pressió, que va durar un minut i mig per sota del mínim establert en les especificacions tècniques de funcionament, es va produir mentre es comprovava l’estat de la vàlvula reductora, l’aïllament de la qual s’havia deixat tancada després de detectar-se un lleuger increment de temperatura en la descàrrega.

Després d’efectuar les proves pertinents, es va considerar que la vàlvula reductora podia seguir funcionant i el dispositiu d’aïllament es va tornar a deixar obert, recuperant així la pressió del sistema de refrigeració. Tot i que l’anomalia es va produir dilluns, ANAV va comunicar-ho divendres després de comprovar que s’havia de notificar.

El succés no ha tingut impacte en les persones ni en el medi ambient, i ha estat classificat com a 0 en l’escala INES. Un fet que s’ha produït mentre el ple del CSN continua analitzant les revisions periòdiques de seguretat i l’operació a llarg termini de Vandellòs II, per si autoritza l’explotació per deu anys més a la central.