El calero Jordi Gaseni promet el nou càrrec de senador a Madrid

Comparteix

Gaseni va prometre el càrrec de senador, en català, amb les paraules “per l’amnistia i l’autodeterminació, fins a la constitució de la República Catalana”.

El republicà calero Jordi GaseniBlanch va assumir, aquest dijous, el càrrec de senador en la constitució del nou Senat, un dels dos òrgans de govern de l’estat, convertint-se en un dels 266 senadors d’aquesta XV legislatura, la qual presidirà el popular Pedro Rollan.

L’exalcalde i regidor d’ERC a l’Ametlla de Mar exercirà en una cambra alta amb majoria del PP i serà un dels dos únics representants de les Terres de l’Ebre en aquesta institució, junt amb el socialista tortosí Manel de la Vega.

El senador ebrenc d’Esquerra Republicana, que es  va presentar a les eleccions en coalició amb EH Bildu, dins  el grup parlamentari “Esquerres per la independència”, va prometre el seu càrrec en català, igual que la resta de companys republicans.

Gaseni remarca que des del Senat defensarà el país per assolir la República Catalana.

Per altra banda, la socialista Francina Armengol va ser elegida nova presidenta del Congrés, amb els vots d’ERC i Junts i ha permès l’ús del català, el basc i el gallec al Congrés per reflectir, el que diu, “l’Espanya real”.

Comparteix