Les dades obtingudes en aquestes jornades permetran millorar el coneixement sobre el comportament migratori i la distribució d’aquesta espècie.
Els propers dies 4 i 5 de novembre, científics de l’institut francès de recerca marina IFREMER portaran a terme una campanya de marcatge electrònic i la presa de mostres biològiques amb la col·laboració de pescadors recreatius de diferents llocs d’Espanya en les jornades anomenades “Scientific Angler Tagging Tour” que s’organitzen a l’Ametlla de Mar.
Els pescadors recreatius seran els encarregats de pescar les tonyines especificades pels científics, que una vegada a bord, realitzaran el mostreig requerit previ a la implantació de la marca electrònica i posterior alliberament dels peixos. Les dades obtingudes en aquestes jornades permetran millorar el coneixement sobre el comportament migratori i la distribució d’aquesta espècie. Aquesta col·laboració facilita la tasca dels investigadors i enriqueix el sector de la pesca recreativa, convertint-ne la pràctica en ciència ciutadana.
Aquesta serà la tercera missió que Scientific Angler Tagging Tour organitza per IFREMER aquest any. En les missions celebrades a Barcelona i Santa Pola ja es vam implantar marques electròniques POP UP a 14 tonyines. frederic Valls de Seatech SL és un dels organitzadors.
El “Scientific Angler Tagging Tour” organitza durant la setmana que precedeix el marcatge, accions de sensibilització i formació. Dimarts 31 d’octubre a les 19:00 h al Club Nàutic de l’Ametlla de Mar, Conferencia: Pesca recreativa responsable i ciència ciutadana a càrrec de Frederic Valls, scientific angler. Dimecres 1 de novembre a les 11:30 h a la Confraria de Pescadors de l’Ametlla de Mar, Conferencia: “De la pasión a la profesión: un viaje por la vida de una oceanóloga” a càrrec de Maite Erauskin-Extramiana, investigadora de Azti i doctora en ecologia marina. Dijous 2 de novembre al Centre d’interpretació de la Pesca, a les 18:30 h,Conferencia “El Bag Limit una eina de gestió de la pesca recreativa” amb Oriol Ribalta, Associació Catalana per a una Pesca Responsable. A les 9:15 h, Conferencia “Ocells marins: acompanyants desconeguts” a càrrec de Pep Arcos, coordinador del programa marí de SEO/BirdLife. Divendres 3 de novembre al Club Nàutic de L’Ametlla de Mar, a les 17:30 h Campus Anglers i Reunió de patrons. A les 20:00 h, Inauguració del Scientific Tagging Tour L’Ametlla de Mar al Centre d’Interpretació de la Pesca. Dissabte 4 de novembre al Club Nàutic de L’Ametlla de Mar a les 10:00, Inici pesca i marcatge. Diumenge 5 de novembre al Club Nàutic de L’Ametlla de Mar a les 10:00 inici pesca i marcatge i de 10:00 a 13:00h, Plasticfisning, recollida de plàstics al mar i a terra.