Cap de setmana d’ensurts a alta mar

La majoria d’incidents van ser de persones amb caiacs, paddle surfs o flotadors que, a causa del vent, no podien tornar a terra.

Aquest cap de setmana, a l’Ametlla de Mar s’han registrat diverses incidències a alta mar que, afortunadament, han quedat en ensurts, sense cap ferit lleu, ni greu. Especialment, aquest diumenge quan es van rebre diversos avisos per persones, que a causa del vent, es van veure impossibilitades de tornar a terra. Per això, es demana màxima precaució a l’hora de practicar activitats aquàtiques o sortir a nadar, quan hi ha fort vent.

Per una banda, aquest dissabte va tenir lloc un rescat d’una barca de 7 metres d’eslora d’una família de 6 persones que va trucar al 112, perquè els entrava aigua a l’embarcació i s’enfonsaven. Al lloc dels fets es van traslladar els Bombers, el SUM, Salvament Marítim i Creu Roja, que van fer de remolc. Es van haver de posar bombes per buidar l’aigua. Afortunadament, tots els membres de la família van arribar bé a port.

Per altra banda, aquest diumenge a la tarda, a diferents punts de la costa calera, es van produir fins a cinc incidències, gairebé simultànies, de persones que anaven amb caiacs, paddle surfs o flotadors que, a causa del vent, es van veure impossibilitades de tornar a la platja. Fins i tot va caler activar l’helicòpter Helimer per cercar dues persones que no es trobaven per la zona de la cova del Llop Marí.

Per sort, tot va quedar en ensurts i no es va haver de lamentar cap ferit.

Aquest dilluns també hi ha risc per vent de mestral residual, risc per incendis forestal i activitats de lleure al medi natural. Per això, es demana màxima precaució en les activitats al bosc i precaució a les platges pel vent de terra a mar i abatiment de flotadors o caiacs o paddle surfs.

La regidora de Salut, Ma Jose Castellano, ha fet una crida a la prudència.

Davant l’alt risc, els Bombers han informat que estan de reforç de personal a tots els parcs de bombers de Terres de l’Ebre.