L’Ametlla de Mar entra en el Nivell 4 del Pla Alfa de Risc d’Incendi almenys fins dijous

Es demana a la ciutadania extremar les precaucions davant l’elevat perill d’incendi i que s’evitin les activitats de risc d’incendi al medi natural.

Queda restringit l’accés a les muntanyes de Tivissa – Vandellòsi a quatre espais naturals catalans més.

L’onada de calor d’aquesta setmana porta els Agents Rurals a activar el nivell màxim del Pla Alfa, el nivell 4, a un total de 131 municipis de 15 comarques, d’arreu del país, entre els quals hi ha l’Ametlla de Mar, per alt perill d’incendi forestal. Entre les mesures hi ha l’augment d’efectius dels cossos operatius i la restricció a espais naturals.

A partir d’aquest dimarts, queda restringit l’accés a 5 espais naturals de Catalunya: serra de Montsant, serres de Cardó – el Boix, Baronia de Rialb, Ribera Salada i a les muntanyes de Tivissa – Vandellòs.

 El 1r tinent d’alcalde Xavi de la Fuente demana precaució.

Es demana a la ciutadania extremar les precaucions davant l’elevat perill d’incendi i que s’evitin les activitats al medi natural, especialment en les hores de màxima insolació. Els Agents Rurals recorden que en els municipis afectats pels nivells 3 i 4 està completament prohibit fer qualsevol activitat amb risc d’incendi en terrenys forestals i en la franja de 500 metres que els envolta.

Mentre duri l’activació, els Agents Rurals es destinaran exclusivament a la prevenció d’incendis forestals i es reforçarà la vigilància aèria. Els controls d’accessos es duen a terme per evitar la presència humana i reduir així el risc que es produeixi una ignició i, de l’altra, evitar que hi hagi persones en situació vulnerable a la zona en cas que es declari un incendi forestal.

Davant d’aquesta situació, els Bombers de la Generalitat també han activat un reforç de personal a les Regions d’Emergència amb un risc d’incendi més alt. El reforç preveu la mobilització preventiva de personal lliure de guàrdia per donar resposta a la previsible situació de risc.

Recordem que a la web del Pla Alfa es pot consultar diàriament el llistat de municipis afectats pels nivells 3 i 4.