El Trofeu Valors recull 712 euros per a Swim for ELA, que clou una campanya de rècord

Comparteix

L’organització enguany ha batut rècord de recaptació amb més de 154.480 €.

L’associació Swim for ELA ha fet balanç de la recaptació aconseguida en els diferents actes organitzats per aconseguir fons i continuar impulsant la investigació i la lluita contra aquesta malaltia. La travessa de Calafat a Cambrils, que és el cor de l’associació, enguany ha fet rècord de recaptacions, amb prop de 150.000 € i amb la resta d’esdeveniments, la xifra puja a 154.481,52€.

El VII Trofeu Valors, celebrat el passat 8 de juny i organitzat per l’Àrea Municipal d’Esports, va ser també un dels set esdeveniments realitzats per recollir fons.

Ara, els diners es repartiran entre diferents fundacions, centres de recerca científica i laboratoris del país. Concretament, es destinaran 30.000€ a adELA Madrid; 20.000€ a la Fundació Catalana de l’ELA Miquel Valls; 20.000€ a Fundació Luzón, 14.481,52€ a la Unitat d’Història i Neurobiologia de la Universitat Rovira i Virgili (URV) i finalment, 70.000€ al Laboratori de Recerca de l’Hospital de Bellvitge, a ELA IDIBELL-HUB.

Divendres passat, tres membres de l’associació van visitar l’Ajuntament de l’Ametlla de Mar per agrair la implicació en les accions realitzades els últims mesos. Siscu Morell és un dels impulsors d’aquesta iniciativa.

Per la seva banda, el regidor d’Esports, Amadeo Comes, es mostrava molt content d’haver pogut col·laborar amb la fundació.

Entre les principals reivindicacions, es pretén evitar totes les morts que són evitables i per això és important que hi hagi cuidadors especialitzats les 24 hores. Una malaltia de la qual encara se sap poc i que suposa una càrrega econòmica molt alta, assumida majoritàriament pels mateixos pacients i les seves famílies.

Des de Swim for ELA també van insistir que gràcies a les accions fetes i fons recaptats s’ha posicionat Tarragona al mapa en aquesta malaltia.

Abans de Nadal, es publicarà un documental de l’associació.

Comparteix