Escorcolls a l’Ametlla de Mar en una operació contra el narcotràfic

Comparteix

L’operatiu, anomenat ‘Avilán’, es va iniciar el febrer de 2022 quan el cos va detectar una furgoneta amb diverses persones mullades a l’Ametlla de Mar.

La Guàrdia Civil ha desarticulat recentment una organització assentada a Reus dedicada a donar suport logístic a xarxes de narcotràfic especialitzades en el desembarcament de grans quantitats d’haixix amb escorcolls a Reus, l’Ametlla de Mar i Cambrils.

El grup facilitava personal, vehicles i combustible a les xarxes en diferents localitats de Tarragona. La investigació es va iniciar el febrer de 2022, però l’operatiu no s’ha saldat fins al passat 5 de setembre, quan els agents van realitzar una sèrie d’entrades i escorcolls a Reus, l’Ametlla de Mar i Cambrils, on van detenir cinc persones, les considerades responsables de l’organització. També van interceptar tres vehicles, 11 dispositius mòbils i diferents documents falsificats.

L’operatiu, anomenat ‘Avilán’, es va iniciar el febrer de 2022 quan el cos va detectar una furgoneta amb diverses persones mullades a l’Ametlla de Mar. Els individus, segons matisa la Guàrdia Civil, desprenien olor de combustible i serien els presumptes portadors de les substàncies.

Durant la fase d’investigació, entre els anys 2022 i 2023, els agents van interceptar diferents desembarcaments, que es van saldar amb 4 persones detingudes i prop de 7,200 kg d’haixix confiscats, així com altres intents de desembarcaments en els quals van poder evidenciar la participació de l’organització criminal desarticulada.

La fase final de l’operació es va portar a terme el passat 5 de setembre a les localitats de Reus, l’Ametlla de Mar i Cambrils, amb el resultat de cinc persones detingudes. Les diligències policials, juntament amb els objectes requisats i els detinguts, es van entregar al jutjat d’instrucció número 2 de Reus.

Aquesta organització estava especialitzada a proporcionar a les xarxes de narcotràfic la logística necessària una vegada arribaven les “narcollanxes” a la costa espanyola, aportant el personal per a la descàrrega de l’haixix, els vehicles (mules) per al trasllat de la mercaderia als llocs denominats “guarderies”, així com subministrant el combustible necessari per al retorn d’aquelles als llocs d’origen.

Comparteix