La 12a edició de la TunaRaceBalfegó va comptar amb més d’una vintena de participants locals

Finalment es va disputar el passat diumenge, després de dos ajornaments per mal temps.

Diumenge dia 29 de setembre es va disputar la 12a edició de la TunaRaceBalfegó Ametlla de Mar, una de les travessies de natació en aigües obertes més intrèpides del circuit, impulsada pel Grup Balfegó i organitzada per Dynamic Hotel, que va comptar amb molta participació local.

Més d’un centenar de nadadors i nadadores de totes les edats van participar en aquesta travessia que, originàriament, s’havia de celebrar el passat 28 d’abril, però que per motius meteorològics adversos els organitzadors es van veure obligats a ajornar fins en dues ocasions.

La prova, que oferia tres distàncies competitives: 5 km, 2,5 km i l’exigent Doble Corona (5 km + 2,5 km) va tenir dos clars guanyadors. En categoria masculina, el fondista Guillem Pujol, del CN Mataró, fou el més ràpid en les dues distàncies. Aconseguint així el seu cinquè títol consecutiu en la disciplina de Doble Corona en la TunaRaceBalfegó Ametlla de Mar. En categoria femenina, la jove Júlia Coll, del CN Olot, també es va proclamar campiona en les dues distàncies competitives.

Aquest any cal destacar la participació de més d’una vintena de nadadors i nadadores de l’Ametlla de Mar. Àlex Brull Martí com a primer local a la 5a posició de la general en la distància de 2,5 km. En aquesta distància també hi van participar Unai Borràs i Daniela Álvarez amb només 10 anys, que van quedar primers en categoria sub-21, Ana Cugat, Nil Duran , Roger Duran, Mar Duran, Llibert Margalef, Nerea Margalef, Pere Vicent Balfegó, Salomé Gaseni , Pau Balfegó 1r local entre 21 i 30 anys , Macià Garcia 1r local sènior, Martí Garcia, Joan Miquel Borràs, Ricard Martí, Ona Martí, Sergi Consarnau,  Ariadna Consarnau, Hèctor Benaiges i Sònia Vega. A més dels perellonencs, Núria Piñol, Nil Farnos, Anaïs Boyer i Aitor Boyer de la secció de natació calera.

Mentre que a la distància de 5 km hi van participar Rut Boyer Ballesteros que va ser la 1a local, Maria Gómez Navarro , Núria Bouzas i Griselda Gaseni.