El TSJC tomba la modificació del POUM de la 2a fase de Tres Cales sector de mar

Això significa que s’han de restablir, als propietaris afectats, les condicions del planejament anterior al procés iniciat per l’anterior equip de govern, que reduïa els habitatges que s’hi podien construir de 165 a 112, a la vegada que eliminava una zona comercial i dues zones hoteleres.

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha tombat tot el procés de modificació del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) relatiu a la 2a fase de Tres Cales sector de mar i condemna a l’Ajuntament de l’Ametlla de Mar fer-se càrrec de les costes.

L’Ajuntament de l’Ametlla de Mar va validar el passat 30 de setembre de manera definitiva el text refós de la modificació del POUM en el sector de Tres Cales 2a fase validat inicialment per acord de Ple el 31 de maig passat que havia estat requerit en l’acord d’aprovació definitiva per la Comissió d’Urbanisme de les Terres de l’Ebre (CUTE) l’1 de desembre de 2023. Ara el TSJC ha tombat l’acord de Ple del 31/05/2024, l’acord de la CUTE del 01/12/2023 i els acords de Ple de 31/03/2023 i 28/8/2022.

Això significa que s’han de restablir als propietaris afectats les condicions del planejament anterior al procés iniciat per l’anterior equip de govern, que reduïa els habitatges que s’hi podien construir de 165 a 112, a la vegada que eliminava una zona comercial i dues zones hoteleres.

D’aquesta manera, la declinatòria explica que amb la tramitació de la nova proposta, tant l’Ajuntament com la CUTE estan capficades en continuar fent exactament el contrari del que en el seu dia va ordenar el tribunal, que era mantenir el planejament anterior i que han continuat amb la tramitació del nou pla, afegint que amb això s’eludiria el que és propi de la figura del plantejament que devia ser aplicada, i que en el cas dels propietaris particulars dels terrenys afectats, suposaria restablir-los la condició de sòl urbà no consolidat.

El TSJC dona un termini de dos mesos a l’Ajuntament per convocar un Ple i restablir al sector les condicions del planejament original i a la vegada a fer-se’n càrrec de les costes del procés que pugen a 2.000 €. Eva del Amo és l’alcaldessa de l’Ajuntament de l’Ametlla de Mar.

El planejament inicial del sector mar de la 2a fase de Tres Cales contempla la possibilitat de construir 165 habitatges, 135 de plurifamiliars i 30 d’unifamiliars. A més hi ha dues zones hoteleres, una de 10.000 m² en la qual hi ha un sostre edificable de 7.500 m² i una altra zona de 5.000 m² amb un sostre edificable de 3.800 m². A més també es contempla una zona comercial.