Comencen les trucades del projecte de salut IMPaCT a l’Ametlla de Mar

El projecte vol comprendre millor l’origen de les principals malalties, ajudar a prevenir-les i desenvolupar tècniques de medicina personalitzada i de precisió, tenint en compte la idiosincràsia de la zona escollida.

Salut ja ha començat a trucar per telèfon als caleros i caleres escollits per formar part del macroprojecte estatal Cohort IMPaCT, un ambiciós i exhaustiu estudi sobre medicina preventiva que vol incloure 4.000 ciutadans ebrencs.

Els ciutadans són escollits de manera aleatòria sense que es tingui en compte l’historial mèdic i és decisió del ciutadà, si de manera voluntària accepta o no participar d’aquest projecte que vol comprendre millor l’origen de les principals malalties, ajudar a prevenir-les i desenvolupar tècniques de medicina personalitzada i de precisió, tenint en compte la idiosincràsia de la zona escollida. Els ciutadans no s’hi poden presentar voluntàriament.

El Dr. Manuel Maestro, referent de recerca de l’ABS l’Ametlla de Mar-Perelló, adverteix que a la trucada no es demanaran dades personals, sinó que només es demanarà si hi volen participar.

L’estudi inclou persones que tinguin entre 16 i 79 anys, amb l’objectiu de fer un seguiment durant vint anys de la salut i l’estil de vida de 200.000 persones de tot l’estat espanyol, de les quals 4.000 seran habitants de la zona del delta de l’Ebre.

A més de l’avantatge de tenir un seguiment i un estudi mèdic personal únic i avançat, les persones que acceptin formar-hi part, també tindran accés a proves noves i pioneres abans que ningú a Espanya i si es detecta algun problema de salut, es derivaran els pacients als canals habituals.

La Dra. Núria Manchó, directora de l’ABS l’Ametlla de Mar-Perelló, anima als ciutadans a participar-hi si els truquen.

L’estudi Cohort IMPaCT és impulsat per l’Institut de Salut Carlos III del Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats, a través del Centre de Recerca Biomèdica en Xarxa (CIBER). A Catalunya, l’estudi està coordinat per l’Institut d’Investigació en Atenció Primària de Salut Jordi Gol (IDIAPJGol), en col·laboració amb el Servei Català de la Salut (CatSalut) i l’Institut Català de la Salut (ICS).