Increment exponencial d’alumnes a l’EMMA

El centre, que ofereix una àmplia oferta musical per infants i adults, ha passat dels 100 als 170 alumnes.

L’Escola Municipal de Música de l’Ametlla de Mar viu un autèntic auge en la seva demanda, confirmant així la bona acollida de les activitats formatives i culturals a la localitat. En total, enguany el centre compta amb 170 alumnes, fet que per contrapartida ha provocat més feina de gestió, manca d’espais per poder impartir les classes i especialment més hores per al professorat.

Habitualment l’escola comptava amb un centenar d’alumnes, però enguany el nombre gairebé s’ha duplicat fins a arribar a les 170 places cobertes. De fet, per primera vegada, han hagut de crear llistes d’espera i han hagut de buscar nous espais on poder impartir les classes.

El director del centre, Charly Tomàs, es mostra molt content d’aquest augment històric de la demanda i remarca que l’èxit reflecteix la salut cultural del poble.

El creixement ha estat tant en infants sense coneixements musicals, que s’introdueixen al llenguatge musical, com en d’altres més adults que ja tenen una base musical i que volen millorar els seus coneixements. Aquest fet demostra que el centre no només atreu a persones que volen adquirir coneixements nous, sinó també a aquelles que volen millorar les seves habilitats comunicatives i socials.

En aquest sentit, l’equip directiu del centre espera amb candeletes la nova instal·lació, la qual ja està en període de licitació. De fet, han pogut traslladar les seves necessitats al govern municipal perquè es tingui en compte alhora de la construcció de la nova seu.

Una de les novetats d’enguany ha estat la música en família, per infants d’entre 0 a 3 anys acompanyats d’un familiar, que ha tingut molt bona rebuda, havent de crear també una llista d’espera. I també el curs de musicoteràpia per a infants que necessiten aquesta formació especial.

Durant aquest primer trimestre, els músics faran l’habitual concert de Santa Cecília, un concert a l’Escola Sant Jordi, també al Casal d’Avis, un concert de mestres a la Llar d’Infants Xerinola i audicions individuals i internes entre els alumnes. A més, del Concert de Nadal i de les diferents actuacions a les activitats que es fan al municipi, com l’Encesa de Llums o la Fira de Nadal.

La cap d’Estudis, Anna Vizcarro, remarca que el centre es fa visible al poble participant de les diferents activitats i amb les entitats locals.

El centre ofereix cursos de sensibilització i de llenguatge en nivell elemental, professional i per a adults i també cursos d’instruments com la trompeta, l’oboè, el saxo, el trombó, la flauta, la guitarra, el violí, percussió i el piano. A més del Conjunt d’Instruments, un curs de muntatge musical ‘el Combo Rock’ o classes de cant de la Coral Verge Candelera.